Pokud jste ochutnali Krétu, Andalusii, Sicílii a další středomořské oblasti i v tekuté podobě, ať už šlo o révu nebo olivy, je třeba uznat, že patříte mezi gurmány. Slyšeli jste ale už také o tom, že do podobné rodiny patří i Chorvatsko, konkrétně pak Istrie? Alespoň jej okusit na malé lžičce by tedy bylo stylové, ale pozor! Možná, že se skutečně zamilujete, protože olivové oleje značky Chiavalon přinášejí aroma zelených jablek a rozmarýnu, nechybí pak například ani rajčata a mandle.
Vaření, smažení a příprava zeleninových salátů
Obecně vzato, tato surovina se hodí na tisíc a jeden recept, pokud máte rádi studenou kuchyni, pak se budete cítit jako doma. Ale pozor, olivový olej je určen i pro vaření nebo smažení, protože má poměrně vysoký kouřový bod, se kterým se nemohou měřit další z přírodních olejů či dokonce samotné máslo. Právě proto je tak oblíbený, ale samozřejmě je pravdou, že i chuť a vůně hrají svou roli, někdy je tato úloha dokonce přímo zásadní. Chcete konkrétní tip? Samozřejmě, máte na něj po předchozích řádcích nárok!
Chiavalon je značkou, která sbírá vavříny na světových akcích a nabídne početnou rodinu olivových olejů. Připraveno je celkem pět různých směsí, díky nimž si můžete pochutnat na vanilkové zmrzlině i rybích specialitách. Chorvatsko v celé své kráse, dalo by se říci. Pojďme si za všechny uvést na scénu třeba Chiavalon Mlado, exkluzivní produkt, jehož je na trhu omezené množství. Nejde o žádnou frázi, naopak, k mání je jen dva a půl tisíce lahví – Mlado je totiž etiketa pro první tři dny sklizně, tedy jinak řečeno, to nejlepší patří na samotný začátek! Jak by řekl klasik, opravdu není kam spěchat. Proto si vychutnejte jedinečné odrůdy značky, která už si podmanila nejen sluncem zalitou Istrii.