Je známo, že pro pleť jsou ideální volbou vitamíny A, C a E, dále rovněž betakaroten, selen, draslík, zinek, věhlasné nenasycené mastné kyseliny omega 3. Pokud to převedeme na potraviny, tak v tomto případě je adekvátní volbou zařazení do jídelníčku ovoce, zelenina, ryby a mořské plody, celozrnné obiloviny apod.
Je důležité regulovat největší nepřátele pro pleť, mezi které náleží káva, bílý cukr, nadměrná konzumace soli, uzeniny a tučná jídla, jednoduché sacharidy.
Zelený čaj aneb nejvyšší přísun antioxidantů
Předně se jedná o nápoj náležející v rámci dodržení pitného režimu. Je velmi zásadní poskytovat pokožce hydrataci zevnitř. Vodu lze tak střídat s neslazeným zeleným čajem, který je bohatý na antioxidanty. Šálek zeleného čaje v sobě ukrývá i prospěšné katechiny, přírodní látky s lehce nahořklou chutí. Mezi zásadní účinky této látky náleží blahodárný vliv na pleť, ale rovněž i snižují hladinu špatného cholesterolu a naopak zvyšují ten dobrý, stejně tak efektivně napomáhají ochraně střevní mikroflóry, podílí se na zrychlení metabolismu, mají efekt na lepší mozkovou funkci.
Kouzlo v podobě granátového jablka
U nás stále se jedná o exotický druh ovoce, nicméně si nachází stále více příznivců. Ovoci se věnovala i řada vědců v rámci zkoumání účinku na lidské zdraví. Granátové jablko je studnou vitamínů a napomáhá k mladistvěji vyhlížející pokožce. Granátová jablka obsahují antioxidanty a důležité vitamíny, které mají pozitivní účinek na zpomalení procesu stárnutí lidských buněk.
Avokádo neboli význačný zdroj minerálů
Avokádo obsahuje vitamíny i minerální látky. Jeho poslání a vliv na pokožku je spatřen v hydratační funkci, což je způsobeno vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin omega 3. Avokádo poskytuje kožním buňkám rozsáhlé spektrum význačných látek, jako je například vitamín E, selen apod. To vše má podstatný vliv na správnou regenerační schopnost pleti.
Červené víno aneb zdroj mladistvého vzhledu nejen Francouzek
Je všeobecně známo o prospěšnosti červeného vína na srdce. Obsahuje antioxidanty a živiny, které napomáhají výrazně pro onemocnění srdce, neboť chrání výstelku cév. Stejně tak efektivně se podílí tyto látky v boji proti stárnutí. Nejvýznačnější látkou nacházející se v červeném víně je tzv. resveratrol, který pozitivně zabrání krevním sraženinám a snižuje zánět v těle.